perjantai 18. joulukuuta 2015

Mehiläisvahakynttiläkurssi

Kahden kurssilaisen tekstit:

1.

Jokiläänin kansalaisopisto järjesti uutuuskurssina 7. –  8.11.2015 kynttilänvalmistuskurssin. Mehiläisvahasta työstettiin eri tekniikoilla kynttilöitä, kuten vahalevy ja valamistekniikoilla. Kurssilla tutustuttiin myös erilaisten muottien tekemiseen.
Kurssin aluksi opettaja Arja Perälä kertoi materiaalista ja näytti mallikappaleita. Tutkimme myös mallikirjoja ja ideoimme erilaisia mahdollisuuksia valmistaa kynttilöitä. Ensimmäisenä työnä valmistettiin mehiläislevyistä pitkiä kynttilöitä. Mehiläisvahaa saattoi mitata, leikata ja värisävyjä yhdistellen luoda mitä erilaisempia kynttilöitä. Pian oppilaat huomasivatkin, että tällä kurssilla mielikuvitus sai lentää.
Kurssia jatkettiin sulattamalla mehiläisvaharakeita. Sulanut vaha voitiin kaataa erilaisiin muotteihin. Tuloksena syntyi joukko erimallisia kynttilöitä. Kynttilät saavat varmasti jouluna loistaa ja vienosti tuoksua omissa erilaisissa asetelmissaan.  
Tunnelma kurssilla oli mukava. Ja touhua riitti, kuin joulupukin kynttiläpajassa. Vielä täytyy mainita sekin, että kun kurssilla syntyi kynttilätuotteita, niin myös kädet saivat hyvän pehmentävän mehiläisvahakäsittelyn.
Tässä kuvia kurssilta. Ole hyvä ja tutustu.
 


 Teksti Tuija P-E. Myös kurssilla touhussa mukana ollut.

2.


 Niin vihreitä mehiläisvahalevyjä. Tuli heti mieleen ajatus kokeilla erilaisia kuusia.


"Sininen enkeli" muistoja mieleen.
Pikkuruusumuotilla kahden värin kokeilu.


 Kuohuviinilasien käyttö muotteina.

-Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti